hoofdstuk 2

ROTZAKKEN
invloed van micro-organismen op de hersenen. 

Cees de Gast kleurenets 1999, titel ‘verwarring’, formaat 25 x 26 cm., oplage 25 exemplaren in verschillende kleurendruk

Hoofdstuk 2
‘Het wordt stil hier in huis’
Maar dan, het is acht maart 1990. Wat gebeurt er? ‘Het wordt stil hier in huis’.
We hebben juist zo’n mooie lentedag, je voelt het begin van de nieuwe tijd. We krijgen eerst de lente en daarna zal de zomer zijn intrede doen. Eigenlijk is er niks mis met de winter, maar het geeft toch altijd weer een lekker gevoel, als een lange winter weer voorbij is. Elk jaar zijn die eerste zonnestralen om te koesteren. Onder het genot van dit nieuwe lentegevoel valt de stilte. ‘Zelfs die ene vogel, die we niet hebben, kwettert niet meer’. Deze gedachte schoot als een bliksemschicht door mijn hoofd. De vogel kon dus niet meer kwetteren. Dit was voor mij het moment om te besluiten een en ander eens te noteren.

‘Weg kwijt, verwarring ten top
Op negen maart begint Cees de weg kwijt te raken. Het is op een vrijdagmorgen. We staan normaal op. Cees maakt ’s morgens meteen een zeer verwarde indruk, meer verward dan gisteren lijkt het wel. Het is net alsof hij sommige dingen niet begrijpt of niet wil begrijpen. Intussen moet in mijn kantoor het werk wel gewoon doorgaan. Maar omdat Cees eigenlijk niet goed weet wat hij wil, leven we even op vier benen in plaats van op twee. Hij heeft nu extra aandacht nodig. Dat wordt dan ook in korte tijd werkelijkheid.

info: anskreb@ziggo.nl