Wat een rotzakken

de afbeelding is een afdruk van een ets van Cees de Gast

Dat een Corona-virus de hele wereld op zijn kop kan zetten heeft de wereldbevolking (ook jij en ik) tot nu toe niet kunnen verwachten. We zien dat een micro-organisme sterker is dan een groot aantal mensen bij elkaar. Een stomme, kleine niet echt waarneembare ROTZAK. De titel van het boek spreekt voor zich: ‘ROTZAKKEN, invloed van micro-organismen op de hersenen’. “Wat een rotzakken” verder lezen

Het persbericht van het boek: ‘ROTZAKKEN’  wordt goed gelezen en gewaardeerd. Inmiddels is dit bericht geplaatst op:

https://blijeboekenwurm.nl/rotzakken-ans-krebbeks/#more-6105. 
https://www.facebook.com/boekenwurm.pleeg
https://www.facebook.com/boekenwurm.pleeg
https://www.facebook.com/groups/FaceBoekers/
https://www.facebook.com/groups/FaceBoekers/

En nog te bestellen via bol.com en boekenbestellen.nl

Zie ook facebook: ‘vrije schrijvers’

Info: anskreb@ziggo.nl  telef.: 06-50600664 

 

 

 

Expositie in Het Achterhuis Roermond

zaterdag 25 januari 2020 en zondag 26 januari 2020 laatste weekend van de samengestelde expositie van:  

 

 

 

Frieda Tosserams:
quilts en mozaïek

 

 

 

 

Cees de Gast: grafische kunst en
wandpanelen in gemengde technieken

 

 

Wiel Tosserams: glaskunst
en glas in lood

 

 

 

beide dagen open van 12:00 tot 18:00 uur.  

PERSBERICHT

-PERSBERICHT-

Boek ‘Rotzakken’ beschrijft leven met meningokokken B
Hoe het leven van kunstenaar Cees de Gast binnen een paar dagen compleet veranderde

REUVER, december 2019 – Vorige maand verscheen de 2e druk van het boek ‘Rotzakken, invloed van micro-organismen op de hersenen’ van Ans Krebbeks. Een indringend, waargebeurd verhaal over een jonge man, een kunstenaar die op zijn 47e getroffen wordt door meningokokken. Het boek vertelt treffend, maar ook met een behoorlijke dosis humor, hoe een kleine bacterie een leven totaal op zijn kop kan zetten.

Over ‘Rotzakken’ en Cees de kunstenaar
De hoofdpersoon Cees de Gast, die in dit boek tijdens en na zijn ziekte wordt gevolgd, is een jonge man van 47 jaar, als hij getroffen wordt door de ernstige virusinfectie meningokokken B. Een teek is de boosdoener, aldus een Duitse viroloog. In ‘Rotzakken’ worden de drie maanden ziekenhuis in dagboekvorm beschreven. Naast de tijd in het ziekenhuis wordt er teruggekeken op zijn leven voor en na de aanval. “PERSBERICHT” verder lezen

PUIK nieuws

cultuur: kleuren-ets

Ans Krebbeks van makelaar naar… schrijver

Ans begon in 1983 een makelaarskantoor op de Rijksweg 12 in Reuver en eindigde in 2014 op de Rijksweg 39a. Toen het kantoor een nieuwe eigenaar kreeg, bleef Ans nog een paar jaar doorwerken als parttimer. Daarna nam ze even de tijd om e.e.a. op een rijtje te zetten. Na een lange periode van werken nu lekker vrij zijn en niks doen? Dat ligt niet in haar aard. En een ander leven werd het. Een goed idee. 
Ans: “Toen ik tijdens de organisatie van het jaarlijkse ‘Beesel Creatief’ meewerkte, zei een goede vriend: “waarom ga je niet met de kunst van Cees daar staan, i.p.v. achter de kassa te werken?” Goed idee, maar om daar effe zomaar met een paar grafische werken te gaan staan, was voor mij onvoldoende bevredigend. “PUIK nieuws” verder lezen

‘ROTZAKKEN’, invloed van micro-organismen op de hersenen is vanaf 4 september 2019 te koop via Bol.com

front

 

Het boek ‘ROTZAKKEN, invloed van micro-organismen op de hersenen’ is vanaf 4 september 2019 te koop via Bol.com. € 19,95 (gratis verzending).

Wat meningokokken kan veroorzaken. Totaal 189 pagina’s waarvan 12 in kleurendruk, kunstobjecten van Cees de Gast.

 

 

 

achterpagina van het boek

Het verhaal leest als een roman met ups en downs, soms lachen, soms huilen. Recensie van de Neerlandicus bij de presentatie van het boek: “ik las dit waargebeurde verhaal en was verbijsterd, was verbaasd, veel van de inhoud maakte me boos, daarnaast gaf het boek troost.”
“Met dit boek weet de schrijfster de lezer te ontroeren en mee te nemen in een wereld waarvan velen niet eens weten dat deze bestaat.”
“Ik bewonder de moed om het meegemaakte levensproces aan het papier toe te vertrouwen.” 

     

Facebookpagina Cees de Gast

taalteken

 

Intussen ben ik een facebookpagina aan het bewerken: Cees de Gast. De pagina gaat informatie vermelden over de ‘verkoop’tentoonstelling van de grafische werken van Cees, tevens over de wand reliëfs in gemengde techniek.

 

TV ellef uitzending bij het verschijnen van het boek ‘Cees de Gast, de graficus herontdekt: wwhttps://www.youtube.com/user/TVEllef / ans krebbeks

Direct na het verschijnen van het boek: ‘CEES DE GAST, de graficus herontdekt’ werd in een uitzending van TV ELLEF een opname uitgezonden. In de TV opname wordt e.e.a. uitgelegd over de belevenis van Cees in de kunstwereld. Er wordt een tipje van de sluier opgelicht:  waarom komt nu ineens na ruim een kwart zijn werken naar buiten. Er volgen lezingen, bezoeken aan kunstmarkten en uiteindelijk ook een permanente expositie.

https://www.youtube.com/user/TVEllef ans krebbeks

Limburger 7 augustus 2019

Hoe een paar ‘rotzakken’ het huwelijksleven van Ans vergalden
De Limburger SERIE UITGELICHT 06-08-2019 om 11:00 door Ron Buitenhuis

Hoe een paar ‘rotzakken’ het huwelijksleven van Ans vergalden
„Ik kan alleen maar ‘godverdomme’ zeggen.”

Afbeelding: JOHN PETERS

Omdat haar man Cees als kunstenaar minder verdiende, werd Ans Krebbeks (74) noodgedwongen makelaar. Op hun 60ste zouden ze samen gaan rentenieren. Maar toen kropen virussen en bacteriën in de hersenen van Cees. Einde huwelijk.

Als ik de laatste dertig jaar van m’n leven in één woord moet samenvatten dan zeg ik: godverdomme! Niet eens zozeer omdat ik boos ben over alle tegenslagen. Ik ben een nuchter mens, op het laconieke af. Doris Day zong het al: que sera sera, het komt zoals het komt.

Nee, dat ‘godverdomme’ slaat meer op teleurstelling. Het had allemaal zo anders kunnen lopen als die verdomde virussen niet in de hersenen van mijn man Cees waren gekropen. Ik heb er een boek over geschreven met de titel ‘Rotzakken …

Een uitgebreid bericht stond 7 augustus 2019 in de krant.

Opmars meningokokken lijkt gestuit

Opmars dodelijke bacterie meningokok lijkt gestuit sinds inentingscampagne

De opmars van de dodelijke bacterie meningokok lijkt gestuit. In de eerste helft van dit jaar zijn er vijf mensen aan overleden, fors minder dan vorig jaar. Heel 2018 eiste de dodelijke bacterie nog 23 mensenlevens. Het RIVM is ‘opgetogen’.

Het RIVM reageert ‘opgetogen’ op de daling. ,,Er zijn gewoon minder ziektegevallen dan verwacht’’, verklaart het hoofd van het rijksvaccinatieprogramma, Hans van Vliet. De bacterie verspreidt zich via de mond en de keel. Daar is die voor veel mensen ongevaarlijk, maar áls hij in de bloedbaan terechtkomt, dan is de situatie meteen extreem levensbedreigend.

Bron: 10 juli laatste nieuws dagbladen, waaronder AD