Vrijdagmiddag column 26 maart 2021

De column van vorige week eindigde als volgt: Vanaf medio 1982 mochten we in deze fabriek werken en wonen. Er werd gewerkt aan de kunst. Er kwam een kantoor aan huis. Nu komt er een einde aan deze mooie periode. Nu nog steeds (rondkijkend in de woonvertrekken, de voormalige expositieruimte, atelier en kantoorruimte) genieten we elke dag weer van het bijzondere. Een geweldige bouw, mooi monument, daarnaast zeker heel belangrijk: onze enorme privacy die we daar altijd hadden. Nu komt daar een eind aan. Het wordt nu (gezien de leeftijd) kleiner gaan wonen. We zoeken nog even verder naar een geschikte woning en zorgen er voor dat onze bijzondere werk- en woonruimten door andere eigenaren bewoond en gebruikt kunnen gaan worden. Wordt vervolgd… 

Ja, als je dan gaat verhuizen wordt het opruimen geblazen. Iedereen gaat druk inpakken en zorgt er voor dat alles weer een plekje krijgt. Hoe spannend kan het zijn? Nieuwe woonomgeving, ander soort leven, geen openstelling van de kunst-expositie meer. Toch gaat het leven met de kunst en tussen de kunst gewoon verder. Het zal nog meer een digitale kunstuitwisseling worden. Nu zijn in die ruime fabriek nog steeds een paar vertrekken ingedeeld om daar de kunst van Cees de Gast te exposeren en te verkopen. In de eerste twee weken van april zal daar een einde aan komen. Nog tot 10 april 2021 zal de kunst daar te zien zijn: Rijksweg 12, Reuver. Volgens de coronaregels op afspraak. Gewoon even bellen 06-50600664. Als extra geven wij een boek cadeau bij aankoop van een kunstwerk v.a. € 100,00 en een tweede boek cadeau bij aankoop van kunst v.a. € 200,00. Zie afbeeldingen van de boeken onder de tekst van deze column. 

Wonen zonder werk? Het zal zeker gaan bevallen. Maar helemaal niets doen, dat zal niet gaan lukken. Ook onze kunstwereld gaat verder. Misschien niet direct ter plaatse zichtbaar, wel meer digitaal werk. Via de websites www.ceesdegast.nl en www.rotzakken.eu komen we daar vanaf de maand mei op terug. 

Intussen ga ik maar door met inpakken en opruimen. De column is vandaag vanwege die drukte niet zo uitgebreid.   

Cees de Gast, de graficus herontdekt
catalogus Cees de Gast

catalogus met 53 afbeeldingen van de grafische kunst van Cees de Gast 

rotzakken, wat een virus en bacterie kunnen aanrichten

waargebeurd verhaal, 192 blz. 

reactie: anskreb@ziggo.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *