Vrijdagmiddag column 28 mei 2021

Effe wegeweest en nu weer terug. De vrijdagmiddag columns worden weer opgestart. Na alle perikelen bij de verkoop van die mooie fabriek daar midden in Reuver, zeker perikelen bij zo’n grote ruimte leeg maken en opruimen van alles wat je te veel bewaart in alle jaren. Bijna veertig jaar bewoning, om exact te zeggen deze zomer precies 39 jaar. Meer dan de helft van mijn leven. Nou ja bijna de helft. Ik ben ook niet de jongste meer. Het opruimen en de verhuizing zit er op. Nu nog een aantal mooie en leuke dingetjes doen. Zoeken naar extra punten bij het aankleden van mijn nieuwe woning. Ook leuk: goed rondkijken in je nieuwe woonvertrekken. Hoe ga ik alles plaatsen en neerzetten? Het oogt heel anders dan in die voormalige Colbertsfabriek, Bijzonder zou ik het bijna noemen. Van een vier meter hoogte in het woonvertrek is het nu 240 à 250 hoog. Och het zal vanzelf wennen. En nu dus geen wekelijkse expositieronde meer. Het wordt wel extra aandacht en tijd besteden aan de digitale presentatie van de etsen, litho’s en gemengde technieken, de kunst van Cees de Gast.
Een bijzonder tussendoortje: op maandag 26 april werd ik bijzonder verrast door een delegatie van onze gemeente Beesel. Onze burgemeester stond daar ineens voor de deur met een aardig aantal mensen rondom hem heen. Wat bleek? Onze koning vond het prima dat ik een lintje kreeg opgespeld. Ik werd dus gedecoreerd. ‘Lid in de orde van Oranje Nassau.’ Bijzonder werk verricht voor de Bibliotheek in de gemeente Beesel. Daarnaast nog meer vrijwillige maatschappelijke functies. Duidelijk werd ook nog door de burgemeester vermeld dat ik ook al vele jaren mantelzorger ben. Het hele feestelijke gebeuren was heel bijzonder. Maar flabbergasted was ik die avond de 26e april. Zo maar mijn kop op het NOS journaal! Toen was de avond gevuld. Dan blijkt hoeveel mensen je kent, die jou dus kennen, van voormalig werk en functies die ik er lange tijd naast het werk en de mantelzorg bekleed heb. Mijn telefoon barstte zo ongeveer uit zijn n voegen van alles reacties en felicitaties die ik binnen kreeg. Wat een eer viel mij te beurt. Maar mensen geloof me: ik deed alleen wat ik moest doen.

Foto van TV: NOS journaal 26 april 2021 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *