Vrijdagmiddag column 6 november 2020

De vrijdagmiddag columns begonnen op 5 juni 2020 met gedeelten uit de tekst van hoofdstuk 3 van het boek ‘ROTZAKKEN, invloed van micro-organismen op de hersenen’. In dit hoofdstuk is de tekst verwerkt vanuit een dagboek.
Een aantal weken zullen in dit blog korte inleidingen van overige hoofdstukken uit het boek worden gepubliceerd. Vandaag een klein stukje uit het begin van hoofdstuk 5:

Hoofdstuk 5

Dagelijks leven

1978
Titel van deze litho ‘Dag’
Oplage: 5 exemplaren in verschillende kleurendruk
Formaat: 33 x 24 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Pakt ‘m beet” en “tjonge, jonge”
Dat zijn stopwoorden die door Cees na zijn thuiskomst wel tien keer per dag gebruikt worden. ‘Pakt ‘m beet’ beheerst zo’n beetje ons dagelijks leven. Dus we pakken ’m maar beet. Elke dag is er wel iets om beet te pakken. Of het nou een fiets in Oosterhout is (zie blz. 55) of een kameel voor Vaderdag (zie blz. 118). Leuk of niet leuk, wij pakken ’m beet. ‘Tjonge, jonge’ we kunnen voorspellen wanneer we deze uitingen voortaan gaan horen. Al eens eerder keek ik terug op een aantal jaren in ons zo veranderde leven. Ze zijn voor ons allemaal zo intens en divers geworden. Heel anders dan het leven dat we gewend waren. Niemand zou vooraf zoiets kunnen bedenken of zich hier iets van voor kunnen stellen. Ons leven staat volledig op z’n kop. Ja, door die twee rotzakken die ervoor zorgden, dat die man zo veranderd is. Je merkt het goed: hij lijdt onder het gemis van zijn kennis. Tevens is het verlies van herkenning een probleem. Ook de steeds maar weer terugkerende stemmingswisselingen zorgen voor een totaal ander leven. En dan de aanvallen, de artsen die druk heen en weer in en uit lopen. We weten niet goed wat we met die veranderde situatie moeten. Hoe kunnen we sturen, hoe vinden we een oplossing voor de ontstane problemen? De eerste verandering merken we als Cees vindt dat die rommel in zijn atelier moet worden opgeruimd met als gevolg dat de aanwezige spullen steeds verplaatst worden. Het wordt bouwen en verbouwen. 

Rotzakken: te koop via: 
www.bol.com.nl
www.probook.nl 
in de expositieruimte: Rijksweg 12 te Reuver 

reageren: anskreb@ziggo.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *