Vrijdagmiddag column 8 januari 2021

Ook vandaag weinig tekst. Opnieuw komt hier een korte blik in de kunstwereld van Cees de Gast. Afbeeldingen van 3 etsen c.q. litho’s in verschillende maten, drukvorm en kleurdruk

Deze ets in een oplage van 25 stuks is afgedrukt in een unieke diversiteit in kleurendruk

 

 

Op zeer deskundige en artistieke wijze is van deze etsplaat een serie afdrukken gemaakt die qua techniek bij het ininkten van de plaat en de techniek bij het afdrukken zo’n verschillend beeld weergeven dat het onbegrijpelijk is hoe de kunstenaar deze uiteenlopende afdrukken heeft kunnen maken van één originele plaat. Zeer bijzonder. In de expositieruimte is te zien hoe divers de afdrukken zijn weergegeven.

De titel van deze litho is ‘BOMEN’. Cees de Gast noemde het ‘GESTILEERDE BOMEN’. De litho is gemaakt tijdens zijn opleiding op de kunstacademie in Rotterdam. Er zijn slechts 5 exemplaren.

Omdat ik de vormgeving (volgens mijn idee waren het daken) zo bijzonder vond heeft Cees op mijn verzoek daar het eerste ontwerp van het logo voor mijn  makelaardij van heeft gemaakt. Mijn opdracht was: ” het moet een vrouwelijke, vriendelijke uitstraling hebben. Toch strak en bij mijn gevoel passen.” Dat ik met dit ontwerp heel blij was kan ik zeker beamen.

 

 

In het boek ‘CEES DE GAST, de graficus herontdekt’  zijn 53 afbeeldingen van zijn kleurenetsen opgenomen.
Het boek is samengesteld in samenwerking tussen Ans Krebbeks en Studio Van Spijk (Pascal van Spijk.
De druk van het boek is verzorgd door Rekafa Special Products bv.

reageren: anskreb@ziggo.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *